Blomsterboll

Foto: December 2011, Nathalie karlsson

Detta är något som ni kan få testa på, om ni kommer på våra kvällskurser. Vi meddelar på bloggen när fösta kvällskursen ska hållas.


Enkäter-lektion 30 Mars

Foto: Mars 2012

Idag så hjälptes vi åt med att dela ut enkäter på skolan, för att se om det finns något intresse. Vi fick en hel del svar, så vi kommer ha mycket att sammanställa senare. Så här ser vår enkät ut:

Enkät

Kreativ-UF

Vi är fem tjejer som går på Gamlebygymnasiet med inriktning florist. Vi ska starta ett UF-företag som ska sälja inspirationsböcker och ha kvällskurser där vi kommer lära ut inom blomsterbinderi. Vi tänkte även ta in beställnings jobb för blomsterarrangemang. Med denna enkät vill vi ta reda på om det finns något intresse för kvällskurser eller inspirationsböcker.

 

  • Kvinna (  )               Man (  )

 

  • Ålder:

0-25 ( )          26-50 ( )        51-90( )

 

  • Skulle du vara intresserad av att gå på en blomsterbinderi kvällskurs?

Ja ( )               Nej ( )

 

  • Skulle du kunna tänka dig att köpa en inspirations bok inom blomsterbinderi?

Ja ( )              Nej ( )

 

  • Vilket blomsterarrangemang skulle du helst vilja göra?

 

Dörrkrans ( )  Bukett ( )      Bordsdekoration ( )              Plantering ( )


Full fart


Foto: juni 2010 Nathalie Karlsson

Lektion: Den 9 Mars
Hejsan! Vi är fem tjejer som älskar att vara kreativa och inspirera andra. På våren så har vi påbörjat en ny kurs som heter: Småföretagande B, då man får skapa sitt eget företag. Då bestämde vi oss för att göra ett företag som sysslar med att insprera andra, genom att skapa en egen bok, och hålla kvälls kurser inom blomsterbinderi. I den här bloggen så tänkte vi publicera våra framsteg i vårt företag och visa upp vad vi sysslar med både på lektionerna och på sälj tillfällen.

Just nu så har verkligen kommit igång med vårat företag. Än så länge så har vi betämt oss för vad vi ska syssla med i vårt företag, vi har betämt företags namn, och vi har börjat planera de kommande lektionerna. Idag så har vi insett att vi har tusen saker att göra, innan vi kan komma igång med själva företaget. Men för att få koll på om någon är intresserad av att gå på någon kvällskurs, så måste vi göra en marknadsundersökning. Därför så har vi börjat skriva på den idag. Den blir nog klar, snart..  
...Det är verkligen full fart..


Alla hjärtansdag!

Ett blomsterarrangemang!


RSS 2.0